Fietsverzekering Vergelijken

De fietsverzekering kent een enorme stijging op vlak van populariteit. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om hun auto gewoon thuis te laten en de fiets te nemen om naar het werk te gaan, de kinderen mee naar school te doen, etc. Het spreekt daardoor voor zich dat de fiets steeds vaker onmisbaar wordt en dat eigenaars er graag alles aan willen doen om hun fiets zo goed mogelijk te verzekeren. De fietsverzekering biedt op dat vlak de perfecte oplossing.

Vergelijk fietsverzekeringen

Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen - Nu in promotie!Bereken prijs Simulatie
Fietsverzekering Omnium, wereldwijde dekkingBereken prijs Simulatie
Allianz AssistanceSnel en makkelijk af te sluiten!Bereken prijs Simulatie

U kunt uw fiets door middel van de fietsverzekering op verschillende manieren beschermen tegen potentiële schadegevallen. Denk daarbij niet alleen aan diefstal, maar ook aan schade die uw fiets oploopt tijdens het rijden of wanneer deze gewoon ergens geparkeerd staat. Bent u eveneens van plan om een dure fiets aan te kopen of zoekt u naar een mogelijkheid om uw fiets goed te beschermen? Lees dan in dit artikel alles over de mogelijkheden van de fietsverzekering.

Fietsverzekering afsluiten

Wanneer u een fietsverzekering wenst af te sluiten zijn er behoorlijk wat zaken waar u rekening mee dient te houden. Eén van die zaken is bijvoorbeeld het type schade welke u wenst in te dekken. Ook voor de fietsverzekering geldt, hoe uitgebreider de schade die u wenst te laten verzekeren, des te hoger de kostprijs van de verzekering komt te liggen. U kunt een fiets laten verzekeren tegen diefstal, maar u kunt eveneens een fietsverzekering afsluiten die schade indekt. Het is in deze belangrijk om na te gaan welke schade er precies wordt ingedekt. Wanneer u zelf uw fiets tegen de grond gooit is het bijvoorbeeld vaak zo dat deze schade niet door de verzekering zal worden gedekt. Loopt uw fiets schade op tijdens het fietsen, dan zou het zomaar kunnen dat deze schade wel door de verzekering wordt terugbetaald. In ieder geval, wanneer u een fietsverzekering wenst af te sluiten kan het beslist geen kwaad om te vergelijken alsook om grondig de polisvoorwaarden door te nemen.

Elektrische fiets verzekering

Steeds meer mensen kopen geen gewone fiets meer, maar kiezen voor een elektrische fiets. Vooral mensen die reeds een bepaalde leeftijd hebben bereikt doen er soms goed aan om een dergelijke fiets in huis te halen. Door middel van een speciale fietsverzekering voor elektrische fietsen is het eveneens probleemloos mogelijk om uw elektrische fiets te laten verzekeren en dat tegen zowel schade als tegen diefstal. De meeste verzekeraars die een dergelijke verzekering aanbieden bieden hun potentiële verzekeringnemers de mogelijkheid om op hun website de premie te berekenen. Ook in het geval van een fietsverzekering voor elektrische fietsen geldt dat het geen kwaad kan om de kostprijs van de verschillende fietsverzekeringen op de markt eens te vergelijken.

Vergelijk fietsverzekeringen bij verschillende verzekeraars

Fietsverzekering, interessant of niet?

Dat brengt ons meteen bij de laatste vraag, namelijk of een fietsverzekering al dan niet interessant is. Eigenlijk is dat een vraag die alleen u kunt beantwoorden omdat dit sterk afhankelijk is van verzekeringnemer tot verzekeringnemer. Gaat u iedere dag met de fiets naar uw werk of naar school en kunt u hem met andere woorden niet missen? Dan is het best interessant om een fietsverzekering af te sluiten. Het risico dat uw fiets gestolen wordt is bij dagelijks gebruik natuurlijk veel groter dan wanneer u deze gewoon één keer per maand uit de garage zou halen. Frequente gebruikers van de fiets doen er daarom goed aan om een fietsverzekering af te sluiten, maar uitsluitend wanneer de waarde van uw fiets dat rechtvaardigt. Het spreekt voor zich dat het weinig zin heeft om een fietsverzekering af te sluiten voor een fiets die slechts 100 euro heeft gekost. Hoe dan ook, het beste kunt u bij uzelf nagaan of een fietsverzekering in uw geval al dan niet interessant zou kunnen zijn.