Auto verzekeringen vergelijken

Iedereen die over een auto beschikt is er zich ongetwijfeld van bewust dat hij of zij in het bezit dient te zijn van een autoverzekering. De autoverzekering is eigenlijk een verzekering die in verschillende vormen bestaat. De verplichting voor wat betreft de autoverzekering geldt uitsluitend voor de BA-verzekering. Deze verzekering is speciaal in het leven geroepen om de schade aan derden tijdens een auto-ongeval in te dekken, ook wanneer de tegenpartij daar financieel niet toe in staat is.

Vergelijk autoverzekeringen

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Het is uitsluitend verplicht om deze vorm van autoverzekering af te sluiten, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet interessant is om ook andere vormen van autoverzekeringen te bekijken, het is daarom van groot belang om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen te vergelijken. Naast de gewone BA-verzekering die we net hebben aangehaald bestaan er immers ook nog de beperkte en volledige omniumverzekeringen. We laten u in dit artikel graag kennismaken met al deze verschillende vormen van autoverzekeringen.

De verplichte auto verzekering

Zoals reeds eerder in dit artikel aangehaald is de enige vorm van autoverzekering die wettelijk verplicht is de zogenaamde BA-verzekering (in Nederland bekend als de WA-verzekering). Deze verzekering is verplicht, maar dekt zoals gezegd uitsluitend schade aan derden in. Met andere woorden, raakt uw voertuig in een ongeval, dan zult u nooit de schade aan uw eigen auto vergoed krijgen. Wilt u dat wel, dan zult u moeten kiezen voor een uitgebreidere autoverzekering. Deze verzekeringen bespreken we verder in dit artikel nog. Even terugkerend op de BA-verzekering wordt deze vorm van autoverzekering vaak afgesloten omdat ze de enige is die verplicht is, maar ook omdat ze logischerwijs het goedkoopst is. Wilt u, uw auto zo goedkoop mogelijk laten verzekeren en toch voldoen aan de wettelijke vereisten, dan is een BA-verzekering voor u de oplossing. Beschik je over een oldtimer, dan kan je best een oldtimer verzekering aanvragen, specifiek voor jouw auto.

Beperkte omnium auto verzekeringen

Wilt u toch graag iets meer laten indekken en wilt u zeker en vast ook een deel van de schade aan uw eigen auto laten verzekeren, dan is de beperkte omnium autoverzekering voor u de interessantste optie. Deze beperkte omnium auto verzekering kost iets meer dan de gewone BA-verzekering, maar dekt ook bepaalde schade aan uw eigen voertuig in. Let wel, niet alle schade wordt ingedekt. Wilt u dat werkelijk alle schade aan uw auto wordt ingedekt, dan zult u verplicht zijn om de volledige omniumverzekering af te sluiten. Deze vorm van autoverzekering is de meest complete, maar uiteraard dus ook de duurste autoverzekering op de markt. Je kan deze autoverzekering makkelijk online berekenen.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Volledige omnium auto verzekeringen

Tot slot is er dus nog de volledige omnium autoverzekering. Deze vorm van autoverzekering dekt alle potentiƫle schade in aan uw eigen voertuig en is daardoor uiteraard bijzonder interessant, maar ook erg duur. Deze vorm van autoverzekering wordt dan ook eigenlijk enkel en alleen aangeraden voor mensen die erg vaak met hun auto onderweg zijn en die bijgevolg ook een groot risico lopen op eventuele schade. Uiteraard dient iedereen voor zichzelf uit te maken welke autoverzekering hij precies nodig heeft. De ene persoon zal bijvoorbeeld voldoende hebben aan een gewone BA-verzekering, terwijl de ander nood zal hebben aan een beperkte of volledige omnium autoverzekering.