Auto verzekeren

Het is tegenwoordig mogelijk om heel veel verschillende zaken te verzekeren. Bij de meeste van deze verzekeringen beslist de verzekeringnemer zelf voor wat hij al dan niet een verzekering afsluit. Dat is echter niet het geval bij de autoverzekering. Een auto verzekeren is in de meeste landen namelijk verplicht. Ook in Nederland en Belgiƫ is dat het geval. Wanneer u een auto gaat verzekeren zijn er heel wat factoren waar u rekening mee dient te houden.

Vergelijk Autoverzekering

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Het is om te beginnen belangrijk om te weten dat het niet verplicht is om de meest volledige autoverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een gewone aansprakelijkheidsverzekering voor uw auto is voldoende om te voldoen aan de wettelijke verplichting. Bent u ook van plan om uw auto te laten verzekeren? Lees in dat geval alles over het verzekeren van uw auto in dit artikel.

Auto verzekeren tegen schade aan derden

De aansprakelijkheidsverzekering is een zeer interessante autoverzekering, maar eigenlijk ook een buitenbeentje. bij de aansprakelijkheidsverzekering verzekert u namelijk niet het risico op vlak van schade aan uw eigen auto, maar wel tegenover derden. Met andere woorden, wanneer u tijdens een ongeval aanzienlijke schade aanbrengt tegenover iemand anders zal de verzekering daarin tussenkomen. De schade aan uw eigen auto is met een aansprakelijkheidsverzekering echter niet gedekt. Daarvoor dient u een beroep te doen op een beperkt of volledige casco autoverzekering. In Belgiƫ staan deze autoverzekeringen bekend onder de naam beperkte en volledige omniumverzekering.

Beperkt casco of beperkte omnium autoverzekering

De beperkt casco of beperkte omnium autoverzekering is een verzekering die wel schade aan uw eigen auto indekt. Het is echter belangrijk om goed de voorwaarden van de polis van de verzekering te lezen, want lang niet alle schade wordt ingedekt. Deze beperkingen zorgen er voor dat de beperkt casco of beperkte omnium verzekering niet voor iedereen geschikt zijn, maar daarnaast drukken ze wel de kostprijs. De verzekeringspremie die moet worden betaald ligt bij deze vorm van autoverzekering dan ook aanzienlijk lager in vergelijking met die van de volledige omnium of casco verzekering.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Full casco of volledige omniumverzekering

De meest uitgebreide vorm van autoverzekering is de volledige omniumverzekering. Deze verzekering dekt alle mogelijke schade aan auto’s van derden, maar ook aan uw eigen auto. Dit zorgt er voor dat deze autoverzekering eigenlijk de interessantste op de markt is, maar logischerwijs ook de duurste. De volledige casco of omniumverzekering is ook lang niet voor iedereen noodzakelijk. Eigenlijk is deze autoverzekering vooral in het leven geroepen voor mensen die erg vaak op de baan zijn en bijgevolg heel veel kilometers doen. Bij deze bestuurders is de kans op een ongeval met eventueel grote schade dan ook een stuk groter. Wanneer u over een tweedehandse auto beschikt en u zelden buitenshuis gaat is het dus niet meteen aan te raden om een volledige omniumverzekering af te sluiten. Wilt u dat toch doen, probeer dan altijd de autoverzekeringen op de markt te vergelijken. Op die manier komt u er achter hoe u toch tegen een zo laag mogelijke kostprijs een volledige omniumverzekering kunt afsluiten.