Goedkoopste auto verzekering

De auto verzekering is een erg belangrijke verzekering. De wet verplicht eigenaars en bestuurders van een auto in de meeste Europese landen dan ook om in het bezit te zijn van een bepaalde autoverzekering. De verplichting m.b.t. het afsluiten van een autoverzekering wordt echter vaak verkeerd begrepen. Veel mensen gaan er namelijk vanuit dat u voor een zo compleet mogelijke auto verzekering dient te kiezen, maar dat is absoluut niet zo. De goedkoopste autoverzekering is ongetwijfeld de BA (Belgiƫ) of WA (Nederland) verzekering.

Vergelijk goedkoopste autoverzekering

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Deze vormen van autoverzekering zijn uiterst beperkt en dekken uitsluitend schade in die u heeft veroorzaakt aan derden. Dat is interessant, maar vaak niet voldoende. De keuze om een uitgebreidere autoverzekering af te sluiten bestaat, maar is volledig afhankelijk van de verzekeringnemer. Wilt u genoegen nemen met de aansprakelijkheidsverzekering, dan is dat met andere woorden geen enkel probleem. We vertellen u in dit artikel graag alles over de goedkoopste auto verzekering.

De goedkoopste auto verzekering afsluiten

In de inleiding van dit artikel hebben we het reeds gehad over de aansprakelijkheidsverzekering voor auto’s. Deze BA of WA-verzekering is meteen ook de goedkoopste auto verzekering. Met andere woorden, wanneer u graag wil voldoen aan de wettelijke verplichtingen en u zo goedkoop mogelijk een auto verzekering wil afsluiten is de aansprakelijkheidsverzekering voor u de interessantste keuze. Let wel, in bepaalde gevallen zal deze autoverzekering niet voldoende zijn. Mensen die bijvoorbeeld dagelijks heel veel kilometers rijden zullen nood hebben aan een uitgebreidere autoverzekering omdat het risico op een ongeval gewoon groter is. Wie slechts enkele keren per maand de auto uit de garage haalt zal dan weer wel gewoon genoegen nemen met een gewone BA of WA-verzekering.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

De goedkoopste uitgebreidere autoverzekering afsluiten

Het mag duidelijk zijn dat lang niet iedereen er voor kiest om dezelfde vorm van autoverzekering af te sluiten. Wanneer u een uitgebreidere autoverzekering wenst af te sluiten is ook dat vaak mogelijk tegen een erg scherpe prijs. Er zijn op het internet verschillende mogelijkheden terug te vinden om autoverzekeringen te vergelijken. Door een dergelijke vergelijking uit te voeren komt u snel te weten hoe hoog of hoe laag de kostprijs van een bepaalde autoverzekering precies ligt. De systemen zijn daarnaast op die manier opgebouwd dat u probleemloos kunt aangeven aan welke voorwaarden de autoverzekering van uw keuze moet voldoen. De vergelijking zal vervolgens alleen zoeken naar autoverzekeringen die aansluiten op uw wensen en die voor een zo goedkoop mogelijke verzekeringspremie kunnen worden afgesloten. Op die manier is het zelfs mogelijk om de duurste autoverzekering af te sluiten tegen een laag prijskaartje.