Oldtimerverzekering

De oldtimerverzekering is een populaire autoverzekering voor voertuigen die de leeftijd van 25 jaar of ouder hebben bereikt. Door gebruik te maken van de oldtimerverzekering kunt u rekenen op verschillende interessante voordelen. Zo kunt u, uw auto veel voordeliger laten verzekeren, beschikt u over een lagere verkeersbelasting en is uw kostbare voertuig toch gepast verzekerd. Indien u van plan bent om deze verzekering af te sluiten dient u er alleen rekening mee te houden dat er ook verschillende nadelen aan verbonden zijn… Hoewel nadelen? Eigenlijk is er vooral sprake van beperkingen. In tegenstelling tot bij de gewone autoverzekering is uw oldtimer namelijk slechts verzekerd binnen een straal van 25 kilometer. Wilt u hier graag meer over weten of bent u van plan om deze verzekering af te sluiten? Aarzel dan niet langer en raadpleeg snel de informatie in dit artikel!

Vergelijk oldtimerverzekering

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Wanneer inschrijven als oldtimer?

In principe is het mogelijk om een auto die de leeftijd van 25 jaar of ouder heeft bereikt in te schrijven als oldtimer. We zeggen wel in principe, want voor een oldtimer gelden andere voorwaarden dan voor een gewone auto. Daar komen we verder in dit artikel nog uitgebreid op terug. Daarnaast is het een vaak gehoord misverstand dat deze benedengrens uitsluitend zou gelden voor particuliere wagens. Dat is niet zo. De “oldtimer” grens van 25 jaar geldt namelijk zowel voor gewone personenwagens als voor¬†een minibus, een motorfiets, lichte vrachtwagens, landbouwvoertuigen en ga zo maar door. Ook wanneer u deze voertuigen wenst in te schrijven als oldtimer is het dus belangrijk om met deze leeftijd rekening te houden. Hou er wel rekening mee dat er geen verplichting geldt om een voertuig ouder dan 25 jaar als oldtimer in te schrijven. Deze keuze wordt gemaakt door de eigenaar van het voertuig. Wilt u, uw auto graag laten verzekeren als oldtimer, dan is dat mogelijk, wilt u deze liever laten verzekeren door middel van de gewone autoverzekering? Dan kan dat eveneens.

Beperkingen van de oldtimerverzekering

Wanneer u er voor kiest om uw auto in te schrijven als oldtimer dan zijn er  verschillende beperkingen waar u rekening mee dient te houden. Zo is het niet toegestaan om een oldtimer in te schrijven voor commercieel of professioneel gebruik. Daarnaast mag het voertuig in kwestie niet worden ingezet voor woon-werk-verkeer en mag er geen betaald vervoer mee gebeuren. Dat wil zeggen dat een taxibedrijf nooit een oldtimer kan gebruiken als taxi. Dat is echter niet alles. Specifiek voor de oldtimerverzekering geldt namelijk ook dat deze bijvoorbeeld slechts voor plezierritjes binnen een straal van 25 kilometer van de woonplaats mag gebruikt worden. Even een reisje maken met de oldtimer is dus niet zomaar mogelijk. Wel is het toegestaan om naar evenementen of manifestaties te rijden, ook al zijn deze vaak op meer dan 25 kilometer afstand gelegen. Kunt u hiermee leven? Dan is het afsluiten van een oldtimerverzekering misschien wel iets voor u!

Voordelen van de oldtimerverzekering

Er zijn tal van verschillende voordelen verbonden aan de oldtimerverzekering. Allereerst geldt voor een oldtimer een aanzienlijk lagere verkeersbelasting. Deze belasting is verlaagd omdat ook het aantal kilometer per jaar en dus het bijbehorende risico van het voertuig in kwestie een stuk lager ligt. Zoals eerder reeds aangehaald mogen verplaatsingen slechts binnen een afstand van 25 kilometer plaatsvinden. Dit heeft zijn directe weerslag op niet alleen de verkeersbelasting, maar ook op de verzekeringspremie die moet worden betaald. Voor welke type oldtimerverzekering u ook kiest, deze zal altijd interessanter geprijsd zijn dan een klassieke autoverzekering. Verder geldt er voor een oldtimer ook geen jaarlijkse keuring. Alleen wanneer u het voertuig in kwestie wenst in te schrijven als oldtimer dient er een keuring plaats te vinden.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Is een oldtimerverzekering interessant of niet?

Een oldtimerverzekering is zeker en vast interessant voor voertuigen die de leeftijd van 25 jaar of ouder hebben bereikt. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen die voor deze verzekering gelden. Hoewel er tal van interessante voordelen verbonden zijn aan de oldtimerverzekering zijn er ook nadelen om rekening mee te houden en dan hebben we het vooral over de beperkte afstand van 25 kilometer. Is dit voor u geen probleem en heeft u bijvoorbeeld nog een tweede auto waarbij dit wel mogelijk is? In dat geval is er geen enkel probleem om voor uw oldtimer een oldtimerverzekering af te sluiten!