Brandverzekering vergelijken

De brandverzekering is ongetwijfeld één van de bekendste verzekeringen op de markt. Nagenoeg iedereen die er voor kiest om een huis aan te kopen zal eveneens de keuze maken om een brandverzekering af te sluiten. Dat is zeer verstandig, want zonder brandverzekering kunt u op geen enkele terugbetaling aanspraak maken bij uw verzekeraar wanneer uw huis afbrandt. Er bestaat over de brandverzekering echter ook heel veel foutieve informatie. Veel mensen denken bijvoorbeeld nog steeds dat de brandverzekering in verschillende Europese landen, waaronder eveneens in België bij wet verplicht is. Dat is niet het geval.

Vergelijk brandverzekering

Bereken direct de prijs. - Sluit je brandverzekering meteen online afBereken prijs Simulatie
Corona DirectJe huis veilig en volledig verzekerd aan nieuwbouwprijs.Bereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen - Bescherm je woning voor 105%Bereken prijs Simulatie
De klok rond bijstand. Vakantiehuis, kot enz. mee verzekerd.Bereken prijs Simulatie
AxaNu tot -10% op je woonverzekering.Bereken prijs Simulatie

Wel is het zo dat het afsluiten van een brandverzekering steeds ten stelligste wordt aangeraden en dat het één van de voorwaarden kan zijn die betrekking heeft tot het afsluiten van een hypothecaire lening. Zonder een dergelijke verzekering zal doorgaans geen enkele financiële instelling geneigd zijn om u een hypothecair krediet te verstrekken. Bent u eveneens van plan om binnenkort een brandverzekering af te sluiten en wenst u graag meer informatie? Lees dan in dit artikel snel alle informatie over de brandverzekering.

Standaard brandverzekering

Net als bij de meeste andere verzekeringen op de markt geldt ook voor de brandverzekering dat er steeds gebruik wordt gemaakt van een standaard polis. Deze polis omvat doorgaans uitsluitend schade aan de woning die is ontstaan door een natuurlijke brand. Eventueel wordt ook een ontploffing en alle daaruit voortkomende schade ingedekt, maar dat is niet altijd het geval. De standaard brandverzekering is in veel gevallen niet voldoende voor eigenaars van een woning. Door uitsluitend gebruik te maken van de standaard polis worden namelijk heel veel schadegevallen uitgesloten. Wanneer u er als verzekeringnemer voor wenst te kiezen om deze schadegevallen eveneens in te dekken zal dat uiteraard zorgen voor een extra kostprijs. Echter, over het algemeen kunnen we alleen maar zeggen dat de brandverzekering absoluut geen verzekering is waarop u zult willen besparen. Daarvoor is het risico op aanzienlijke schade gewoon veel te groot.

Aanvullende modules bij brandverzekering

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het dus zonder probleem mogelijk om uw brandverzekering te voorzien van extra dekkingen of modules. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat per definitie iedere module een invloed zal hebben op de kostprijs van uw verzekering. Hoe meer dekkingen u neemt, des te hoger de kostprijs die u zult moeten betalen zal komen te liggen. Toch kunnen aanvullende modules voor een brandverzekering zeer interessant zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan waterschade, schade door inbraak, glasschade, schade die wordt aangebracht door rook en ga zo maar door. Al deze verschillende vormen van schade kunnen nefast zijn voor uw huis en kunnen ontzettend veel geld kosten die lang niet iedereen zomaar kan missen. Door het afsluiten van een goede brandverzekering kunt u de meeste risico’s probleemloos indekken, al zult u er uiteraard wel een bepaalde verzekeringspremie voor moeten betalen.

Bekijk bij de verschillende verzekeraars

Verplicht bij afsluiten van hypothecaire lening

In de inleiding heeft u kunnen lezen dat het afsluiten van een brandverzekering in België niet verplicht is. Dat klopt ook, alleen kunnen daar bepaalde uitzonderingen in ontstaan. Wanneer u bijvoorbeeld geld wil lenen voor de aankoop van een huis bestaat de kans dat de bank of andere financiële instelling u wel verplicht om een brandverzekering af te sluiten, in ieder geval tot op het ogenblik dat het geleende bedrag is terugbetaald. Hoe dan ook, zoals reeds diverse malen in dit artikel aangehaald kunnen we iedereen alleen maar aanraden om een goede brandverzekering af te sluiten. Het is een zeer belangrijke verzekering die de grootst mogelijke schades aan uw woning probleemloos kan indekken. Probeer zeker niet te besparen op de brandverzekering en zorg er bijgevolg voor dat uw huis zo goed mogelijk is verzekerd tegen allerhande brand gerelateerde schade.