Familiale verzekering

Er zijn verschillende verzekeringen op de markt terug te vinden die lang niet voor iedereen interessant te noemen zijn. De familiale verzekering hoort echter beslist niet in dit rijtje thuis, in tegendeel. De familiale verzekering is een verzekering die de financiële gevolgen van schade indekt die onvrijwillig werd aangebracht. Het kan daarbij aan schade die u zelf heeft aangebracht, maar ook uw kinderen wanneer deze bijvoorbeeld aan het spelen waren.

In ieder geval, de familiale verzekering wordt aanzien als één van de belangrijkste verzekeringen op de markt die iedereen eigenlijk verplicht zou moeten afsluiten. Alleen op deze manier kunt u er namelijk voor zorgen dat u op een zeker ogenblik niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wilt u graag meer weten over deze interessante verzekering? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek waarom de familiale verzekering ook voor u ongetwijfeld interessant kan zijn!

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering is een verzekering die wordt afgesloten om u in te dekken tegen de alledaagse risico’s die het leven met zich meebrengt. U mag dit gerust bijzonder breed nemen. Wat bijvoorbeeld te denken van uw hond die spontaan op straat met een andere hond gaat vechten? Of misschien bent u op bezoek geweest bij vrienden waar uw zoon aan het voetballen was en heeft deze een ruit kapot geschopt? In al deze gevallen kunt u er voor kiezen om aanspraak te maken op de familiale verzekering. Het enige waar u rekening mee dient te houden is dat de schade niet opzettelijk mag zijn aangebracht. Gaat het om een ongeluk met (financiële) schade tot gevolg, dan kan de familiale verzekering beslist een interessante tussenkomst bieden.

Waarom een familiale verzekering afsluiten?

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Wanneer we buitenshuis vertoeven kan er altijd iets gebeuren waardoor derden met kosten worden opgezadeld. Vaak gaat het om stomme ongelukjes die toch grote financiële gevolgen kunnen hebben. Om u hier tegen in te dekken is het verstandig om de familiale verzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt er voor dat u in geen tijd op een financiële compensatie kunt rekenen waardoor u niet zelf in hoeft te staan voor het financiële kostenplaatje van het ongelukje. Let wel, zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is de belangrijkste vereiste van deze verzekering dat er geen sprake mag zijn van moedwillig aangebrachte schade. Is dat wel het geval, dan zal de verzekering niet tussenkomen en dient u wel degelijk zelf de kosten te vergoeden.

Wie wordt ingedekt met een familiale verzekering?

Wanneer er een familiale verzekering wordt afgesloten is het goed om te weten dat dit niet uitsluitend voor één enkele persoon is. De familiale verzekering is een verzekering die zonder probleem voor het volledige gezin kan worden afgesloten. Op deze manier bent u niet alleen zelf als verzekeringnemer beschermd, maar ook uw partner en eventuele kinderen. Vroeger werd vaak gezegd dat het voor alleenstaanden niet noodzakelijk is om deze verzekering af te sluiten, maar dat is niet correct. Iedereen kan op een bepaald ogenblik ongewild schade aanbrengen aan derden waarbij er een stevig kostenplaatje in rekening wordt gebracht. Wilt u zich indekken tegen de financiële gevolgen van dergelijke schade, dan is het altijd een goed idee om de familiale verzekering af te sluiten, of u nu een gezin heeft of gewoon alleenstaande bent.