Levensverzekering

De levensverzekering is een verzekering die snel aan populariteit wint. Steeds meer mensen kiezen er voor om een dergelijke spaarverzekering af te sluiten en dat is helemaal niet zo vreemd. Mensen worden namelijk niet alleen steeds ouder, ze worden ook steeds gezonder oud. Het spreekt dan ook voor zich dat iedereen op latere leeftijd wel een appeltje voor de dorst kan gebruiken. Toch sluiten veel mensen een levensverzekering niet alleen af voor zichzelf.

U kunt er namelijk ook voor kiezen om een levensverzekering af te sluiten voor derden. Het gaat dan veelal om de kinderen en / of de partner van de persoon in kwestie. Wanneer u een levensverzekering wenst aan te vragen zijn er echter wel een aantal zaken waar u maar beter rekening mee kunt houden. Bent u geïnteresseerd in het afsluiten van een levensverzekering, lees dan beslist eens de informatie die is terug te vinden in dit artikel.

Levensverzekering met polis overlijden

We gaan in dit artikel vooral even de verschillende type levensverzekeringen van naderbij bespreken. In eerste instantie is er de levensverzekering met polis overlijden. Zoals de naam van deze verzekering reeds doet vermoeden zal deze uitsluitend uitkeren op het ogenblik dat de verzekeringnemer komt te overlijden. De uitkering gebeurt dan ook niet ten behoeve van de verzekeringnemer zelf, maar wel aan de nabestaanden. Het is eventueel ook mogelijk om een speciale begunstigde in het contract op te nemen. Hoe dan ook, dit type levensverzekering is iets duurder in vergelijking met de levensverzekering die beschikt over een polis leven en daar zijn verschillende goede redenen voor. Om te beginnen is het namelijk zo dat de verzekeraar bij deze levensverzekering altijd zal moeten uitbetalen. Dat is bij andere levensverzekeringen soms niet het geval. Om die zekerheid te kunnen garanderen moeten er reserves worden aangelegd en zal er een bepaalde kostprijs in rekening worden gebracht. Denk dus zeker niet dat een levensverzekering afsluiten kosteloos gebeurt. Controleer altijd goed uw verzekeringsovereenkomst en zorg er voor dat u gedurende de looptijd van uw levensverzekering niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Levensverzekering met polis leven

Het tweede type levensverzekering is er één die uitkeert aan de verzekeringnemer zelf op voorwaarde dat hij of zij in leven is op een bepaalde leeftijd. Doorgaans wordt wat dat betreft steeds de pensioenleeftijd aangehouden omdat u dan kunt genieten van een fiscaal voordeel. In dit geval bestaat de kans echter dat u het geld op een zeker ogenblik kwijt zult spelen. Komt u als verzekeringnemer vroeger dan de uitbetalingsdatum te overlijden, dan hoeft de verzekeraar per definitie niet uit te betalen. Hierdoor ligt de kostprijs van deze levensverzekering aanzienlijk lager, maar loopt u het risico dat er niemand buiten de verzekeraar ooit zal kunnen profiteren van het door u opgespaarde spaargeld. Wanneer u een levensverzekering met polis leven wenst af te sluiten wordt het daarom altijd aangeraden om deze toch ook te voorzien van een dekking bij overlijden en dat brengt ons meteen bij de laatst mogelijke levensverzekering.

Levensverzekering met polis leven en overlijden

Wat veel verzekeringnemers namelijk niet weten is dat het eveneens mogelijk is om een levensverzekering af te sluiten die over beide polissen beschikt. Aan deze levensverzekering zijn heel veel interessante voordelen verbonden, maar u dient ook rekening te houden met een niet onaanzienlijk nadeel. Twee polissen verwerken in één enkele verzekering zorgt immers altijd voor een hoge kostprijs en dat is bij dit type levensverzekering helaas niet anders. U zult dan ook altijd een zekere kostprijs moeten betalen over de premies die gestort worden. Het vergelijken van de verschillende levensverzekeringen op de markt is dan ook absoluut essentieel wanneer u zo weinig mogelijk kosten wenst te betalen. Hoe dan ook, gaat u een levensverzekering afsluiten, stel uzelf dan steeds de vraag hoeveel kosten u wenst te betalen en vooral ook op welke dekkingen u wil kunnen rekenen.