Quad verzekering

Wie over een quad beschikt zal dit voertuig uiteraard maar wat graag willen laten verzekeren. Indien u met uw quad de openbare weg op gaat bent u overigens steeds verplicht om deze te laten verzekeren door middel van een zogenaamde BA-verzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat uw quad is verzekerd tegen schade die u zelf aanbrengt tegenover derden. Met andere woorden, raakt uw quad betrokken in een ongeval en heeft de derde partij ernstige schade, dan zult u deze schade vergoed krijgen. Heeft u zelf ook schade aan uw voertuig en heeft u uitsluitend een BA-verzekering afgesloten, dan zult u zelf voor de kosten aan uw eigen quad moeten opdraaien. In dit artikel willen we u graag alles vertellen over de quad verzekering.

Vergelijk Quad-Verzekeringen

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Quad verzekering en autoverzekering afsluiten

Het is een klassiek gegeven dat het altijd interessanter is om uw quad te laten verzekeren bij dezelfde verzekeraar als waarbij ook uw auto is verzekerd. Waarom? Heel eenvoudig. De quad verzekering staat op de lijst van de zogenaamde “gevaarlijke” verzekeringen, niet zozeer voor de verzekeringnemer, maar wel voor de verzekeraar die de verzekering aanbiedt. Een ongeval met een quad is volgens deze partijen immers snel gebeurd en als er een dergelijk ongeval plaatsvindt, dan is de (menselijke) schade veelal aanzienlijk. Indien u er voor kiest om uw quad verzekering samen met uw autoverzekering af te sluiten, dan kan dat een flinke slok op de borrel schelen. De verzekeraar beschikt dan over twee verschillende bronnen van inkomen en zal sneller geneigd zijn om een scherpe prijs voor te stellen. Dat wil echter niet zeggen dat u verplicht bent om de beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, het is alleen op financieel vlak het interessantst.

Goedkope quad verzekering

Het is belangrijk om te weten dat de kostprijs van een quad verzekering van heel veel verschillende factoren afhankelijk is. Het is bijvoorbeeld zo dat het type quad van invloed kan zijn op de verzekeringspremie die u zult moeten betalen, maar daarnaast is het eveneens zo dat bijvoorbeeld de geschiedenis van de bestuurder van belang is en verschilt de kostprijs uiteraard van verzekeraar tot verzekeraar. De ene verzekeraar kan bijvoorbeeld probleemloos een quad verzekering aanbieden die ruimschoots onder de prijs van de tweede verzekeraar ligt. Een goedkope quad verzekering vinden is dus vooral een kwestie van met veel verschillende factoren rekening te houden. Indien u dat doet en u tijd heeft om ook de kostprijs van de verschillende quad verzekeringen met elkaar te vergelijken, dan is een voordelige quad verzekering vinden absoluut niet moeilijk.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Verzeker uw quad!

Veel mensen denken dat het niet nodig is om hun quad gepast te verzekeren. De meeste eigenaars kiezen dan ook steevast voor de zogenaamde BA-verzekering en spenderen maar weinig aandacht aan de andere soorten quad verzekeringen. Toch kunnen ook deze verzekeringen zeer interessant zijn, vooral wanneer u vaak met uw quad de weg op gaat. Twijfel dus zeker niet om advies te vragen aan uw verzekeraar bij twijfels en verzeker uw quad zo gepast mogelijk!