Verzekering auto vergelijken

Een auto is een fantastische en eigenlijk inmiddels ook onmisbare vorm van transport. Bijna elk gezin heeft vandaag de dag minstens één auto. Veel gezinnen, van wie beide partners bijvoorbeeld gaan werken, beschikken zelfs over twee auto’s. Het aankopen van een auto brengt natuurlijk een bepaalde financiële verplichting met zich mee, maar dat is niet alles. Wanneer u eigenaar bent van een auto en met die auto de openbare weg op wenst te gaan, dan dient u er rekening mee te houden dat u over een verplichte autoverzekering dient te beschikken. De autoverzekering (meer bepaald de zogenaamde BA of WA dekking) is verplicht in België en Nederland. Het niet bezitten van een dergelijke verzekering en toch met uw auto de openbare weg op gaan kan leiden tot een boete bij een eventuele controle. We vertellen u in dit artikel graag meer over de verzekering die u voor uw auto af kunt sluiten.

Vergelijk verzekering auto

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Verplichte autoverzekering

In de inleiding was er reeds sprake van een verplichte autoverzekering. Het is echter zo dat er verschillende autoverzekeringen op de markt voor handen zijn. De autoverzekering die verplicht is, is de zogenaamde BA (België) of WA (Nederland) verzekering. Deze verplichte autoverzekering heeft als doel om schade die wordt veroorzaakt aan derden in te dekken. Met een dergelijke autoverzekering bent u dan ook niet beschermd tegen schade aan uw eigen auto.  Wel is het zo dat de BA of WA autoverzekering de goedkoopste autoverzekering is die beschikbaar is. Van zodra u kiest voor een beperkt of zelfs full casco kan dit een zeer aanzienlijke invloed hebben op de te betalen premie voor uw autoverzekering. In ieder geval mag het duidelijk zijn dat de verplichte autoverzekering absoluut noodzakelijk is om af te sluiten.

Beperkt en volledig casco autoverzekering

De beperkt en volledig casco autoverzekering is een autoverzekering die  naast schade aan derden ook schade aan de eigen auto dekt. Zoals u waarschijnlijk wel kunt vermoeden is een dergelijke verzekering aardig wat duurder dan een autoverzekering die enkel en alleen schade aan derden dekt. We maken een onderscheid wat betreft verzekeringen die schade aan de auto auto indekken. Er is sprake van een beperkt casco en een volledig casco autoverzekering. De beperkt casco autoverzekering is een autoverzekering die verschillende vormen van schade aan uw eigen auto dekt. Schade die niet wordt gedekt is schade die werd aangericht door slippen of botsen. Wanneer u dergelijke schade eveneens wenst in te laten dekken dient u te kiezen voor een volledig casco autoverzekering.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Waar verzekering auto afsluiten?

Als laatste rest nog de vraag waar u een verzekering voor uw auto kunt afsluiten. Omdat de BA of WA verzekering verplicht is biedt zowat iedere verzekeraar deze wel aan. Dat geldt ook voor de andere autoverzekeringen. Let wel, de prijs van een autoverzekering is niet vastgesteld. Dit wil zeggen dat iedere verzekeraar de mogelijkheid heeft om zelf te bepalen welke premie er in rekening wordt gebracht. Het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen bij de verzekeraars kan  er dan ook steeds voor zorgen dat u heel eenvoudig geld kunt besparen op uw autoverzekering.