Reisverzekering

De reisverzekering is één van de populairste verzekeringen op de markt. Steeds meer mensen die op vakantie vertrekken sluiten een reisverzekering af omdat ze zich tijdens hun vakantie graag zo goed mogelijk willen indekken tegen alle mogelijke risico’s. Het spreekt voor zich dat u zich tijdens uw welverdiende vakantie graag zo weinig mogelijk zorgen wenst te maken over eventuele problemen die de kop kunnen opsteken en dan is een goede reisverzekering werkelijk essentieel. Het is mogelijk om op twee verschillende manieren een reisverzekering af te sluiten.

Vergelijk reisverzekeringen

Bereken direct de prijs. - Sluit je reisverzekering meteen online afBereken prijs Simulatie
Het beste van de reisbijstand, de tijd van één enkele reisBereken prijs Offerte
Allianz AssistanceZonder zorgen op vakantie, alleen of met de hele familieBereken prijs Offerte


U kunt er voor kiezen om een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Mensen die op regelmatige basis een vakantie boeken doen er goed aan om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Een dergelijke reisverzekering hoeft u slechts één keer af te sluiten en alle reizen die u per jaar boekt zijn in één klap verzekerd. Dat geldt niet voor de tijdelijke reisverzekering. Bent u eveneens van plan om een reisverzekering af te sluiten en wilt u graag meer informatie? Twijfel dan niet langer en lees hier alles over de verschillende reisverzekeringen op de markt.

Tijdelijke reisverzekering

Een tijdelijke reisverzekering is een reisverzekering die wordt afgesloten specifiek om één bepaalde vakantie te verzekeren. De tijdelijke reisverzekering gaat bijgevolg in op de dag van vertrek en loopt terug af wanneer u opnieuw in uw eigen land bent aangekomen. In tussentijd worden uitsluitend die zaken ingedekt die u in uw reisverzekering laat opnemen. De meeste reisverzekeringen kunt u namelijk probleemloos zelf samenstellen. Het wordt aangeraden om in ieder geval steeds te kiezen voor een annulatieverzekering met bijkomstig uiteraard ook medische dekkingen. Wanneer u een reis naar een ver land wenst te boeken kunt u er eveneens aan denken om gebruik te maken van een zogenaamde repatriëringsverzekering. Deze verzekering zorgt er voor dat u op kosten van uw verzekeraar terug kunt vliegen naar huis of naar een ziekenhuis waar de medische zorg van een beter niveau is. Let wel, voor mensen die regelmatig op vakantie gaan komt een tijdelijke reisverzekering doorgaans steeds duurder uit dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Zoals in de inleiding reeds kort aangegeven is een doorlopende reisverzekering eigenlijk een reisverzekering die telkens voor één jaar geldig is en automatisch met eenzelfde periode wordt verlengd. Bijgevolg zijn alle privé (!) vakanties door deze reisverzekering ingedekt. Het wordt aangeraden om bij het afsluiten van de doorlopende reisverzekering steeds rekening te houden met een basis aan dekkingen. Over het algemeen kunt u deze verzekering probleemloos uitbreiden wanneer u bijvoorbeeld van plan bent om een vakantie naar een specifiek ver land te boeken en u daarvoor nood heeft aan extra dekkingen. Er dient bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering  verder ook rekening te worden gehouden met de kostprijs van uw vakanties. Niet iedere vakantie wordt namelijk zomaar door iedere reisverzekering ingedekt. In iedere verzekeringspolis van een reisverzekering staat te lezen voor welk bedrag u bent verzekerd. Is het bedrag van uw vakantie hoger dan het bedrag dat wordt ingedekt, dan dient u dat bedrag op te trekken wat uiteraard extra kosten tot gevolg heeft. Hoe dan ook voor mensen die vaak op vakantie gaan is een goede reisverzekering absoluut een must.

Vergelijk prijs reisverzekering

Wat met zakelijke reizen?

Het is bij het afsluiten van een gewone particuliere reisverzekering steeds belangrijk om er rekening mee te houden dat zakelijke reizen steeds worden uitgesloten. Met andere woorden, ook al beschikt u over een doorlopende reisverzekering, wanneer u een zakenreis heeft geboekt zal deze door de verzekering niet worden ingedekt. Het is omwille van deze reden dat het steeds aan zakenmensen wordt aangeraden om een aparte reisverzekering af te sluiten specifiek met als doel om zakelijke uitstappen naar het buitenland laten verzekeren.