Omniumverzekering

Wanneer u nog maar pas een nieuwe auto heeft gekocht is het vanzelfsprekend dat u deze zo goed mogelijk wenst in te dekken tegen eventuele schade. Het laatste wat u nu nodig heeft is immers dat uw auto zwaar beschadigd raakt en u er bijgevolg geen gebruik meer van kunt maken. Dit is meteen de belangrijkste reden waarom zoveel mensen er voor kiezen om blindelings een omniumverzekering af te sluiten. Een omniumverzekering is de autoverzekering met de uitgebreidste dekkingen op de markt, alleen is deze verzekering lang niet voor iedereen geschikt. Veel mensen sluiten dan ook een omniumverzekering af, betalen er jaarlijks een flink bedrag voor, terwijl ze eigenlijk perfect uit de voeten zouden kunnen met een goedkopere autoverzekering. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Vergelijk omniumverzekering

Corona DirectDe kilometerverzekeringBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie
Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie

Wat is een omniumverzekering?

Kenmerkend voor de omniumverzekering is natuurlijk de schade die de verzekering allemaal indekt. Wanneer de polis gaan vergelijken met die van een beperkt casco autoverzekering of zelfs met die van een gewone BA-verzekering stellen we vast dat er veel meer potentiĆ«le schade wordt ingedekt. Dat is op zich natuurlijk interessant, alleen zit het probleem hem in het feit dat een dergelijke verzekering handenvol geld kost en niet iedere auto de kostprijs van een omniumverzekering “waard” is. Vervolgens is het eveneens belangrijk om er bij stil te blijven staan dat vooral de waarde van sommige tweedehandse auto’s de kostprijs van een omniumverzekering alles behalve rechtvaardigt. In dit artikel proberen we u te vertellen wanneer een omniumverzekering wel en wanneer deze niet interessant is. Hoe dan ook, wanneer u er voor kiest om een omniumverzekering af te sluiten beschikt u over de meest uitgebreide autoverzekering op de markt die eigenlijk een combinatie vormt van de BA-verzekering met de beperkt casco verzekering in combinatie met verschillende extra dekkingen.

Wat is de actuele waarde van uw auto?

Wanneer u er aan denkt om een omniumverzekering af te sluiten wordt het aangeraden om eerst even te kijken naar de actuele waarde van uw auto. Met andere woorden, mocht u, uw auto vandaag verkopen, hoeveel geld zou u dan kunnen krijgen? U moet er immers altijd rekening mee houden dat een verzekeraar bij het bepalen van de te betalen som niet kijkt naar de oorspronkelijke waarde van de auto (met andere woorden het bedrag dat u heeft betaald bij aankoop), maar naar de huidige waarde. Wanneer uw auto tien jaar oud is, is de waarde waarschijnlijk reeds zo aanzienlijk gedaald dat u zich kunt afvragen of een omniumverzekering nog wel absoluut nodig is. Vaak kan een beperkt casco autoverzekering u in deze situatie heel wat geld besparen terwijl u nog steeds over ruim voldoende dekkingen beschikt.

Hoe vaak rijdt u met de auto?

De volgende vraag die u zich moet stellen is hoe vaak u met de auto rijdt. Zelfs wanneer u een auto van 10 jaar oud heeft kan het immers nog interessant zijn om deze omnium te laten verzekeren. Mensen die bijvoorbeeld dagelijks ettelijke honderden kilometers moeten rijden zullen hun voertuig optimaal willen beschermen tegen potentiƫle schade. Dit is een mooi voorbeeld van een situatie waarin het wel noodzakelijk kan zijn om over een omniumverzekering te beschikken. Struikelblok hierbij is dat mensen die dagelijks heel wat kilometers rijden vaak ook reeds een schadegeval hebben gehad in het verleden. Is dat ook bij u het geval, dan moet u er rekening mee houden dat dit schadegeval een aanzienlijke invloed kan hebben op de kostprijs van uw omniumverzekering.

Bekijk bij verschillende verzekeraars

Conclusie

De omniumverzekering is zonder enige twijfel een zeer interessante autoverzekering voor mensen die er nood aan hebben. Laat dat nu echter net zijn waar het schoentje knelt. Veel mensen die er voor kiezen om een omniumverzekering af te sluiten hoeven dat eigenlijk niet te doen en kunnen perfect uit de voeten met een beperkt casco autoverzekering. Veel hangt zoals hierboven staat te lezen af van de actuele waarde van de auto die verzekert moet worden alsook van het aantal kilometers dat u rijdt per jaar. In de ideale situatie beschikt u over een nieuwe auto met een hoge actuele waarde en rijdt u dagelijks heel wat kilometers. Dan bestaat er immers geen twijfel over dat de omniumverzekering voor u een zeer interessante autoverzekering is.