Online verzekering

Wanneer u vroeger een verzekering wou afsluiten was dat niet altijd even eenvoudig. Vooral wanneer u niet in het centrum van een stad woonde moest u soms een flinke afstand afleggen alvorens een verzekeraar zelfs nog maar te kunnen bereiken. Vandaag de dag, en dan in het bijzonder na de komst van het internet is het zo dat het afsluiten van een verzekering een stuk eenvoudiger is geworden. De zogenaamde online verzekering brengt zelfs verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van de gewone verzekering. Het is bijvoorbeeld zo (om maar een voorbeeld te noemen) dat een online verzekering vaak veel sneller afgesloten kan worden. Daarnaast ligt ook de kostprijs van een online verzekering soms lager dan van een gewone verzekering wat het natuurlijk nog eens extra interessant maakt. In dit artikel vertellen we u graag meer over de online verzekering.

Waarom een online verzekering afsluiten?

In de inleiding hebben we het eigenlijk reeds aangehaald. Het afsluiten van een online verzekering brengt eigenlijk verschillende voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld zo dat een online verzekering in zekere zin afgesloten kan worden vanuit eender welke plaats ter wereld. Of u nu in China of gewoon in België of Nederland bent maakt voor het afsluiten van een online verzekering niets uit. U dient gewoon in het bezit te zijn van internet en de mogelijkheid te hebben tot het ondertekenen en eventueel inscannen of e-mailen van verschillende documenten.  Wanneer u over deze mogelijkheid beschikt staat niets u nog in de weg om een online verzekering af te sluiten. Het afsluiten van een online verzekering brengt echter ook voordelen met zich mee op financieel vlak. Omdat alles digitaal kan gebeuren en de verzekeraar meteen beschikt over alle nodige informatie en documenten zou het zomaar kunnen dat de online verzekering goedkoper is dan de gewone traditionele verzekering. Daarnaast kunt u online verschillende berekeningen uitvoeren waaruit blijkt welke verzekering nu echt goedkoop is en ook nog eens aansluit op uw verwachtingen. Na afloop van een dergelijke berekening is het dan ook veelal gelijk mogelijk om de berekende online verzekering af te sluiten.

Waar een online verzekering afsluiten?

Een online verzekering sluit u af…. jawel, online! Allereerst moet het gezegd worden dat er twee verschillende soorten verzekeraars zijn. Er zijn verzekeraars die uitsluitend verzekeringen online verstrekken, maar er zijn daarnaast ook verzekeraars die zowel online als offline verzekeringen aanbieden. Wanneer u er voor kiest om een beroep te doen op de eerste verzekeraar, dan dient u er even bij stil te blijven staan dat u eigenlijk geen beroep kunt doen op een contactpersoon bij de verzekeraar. U kunt natuurlijk wel gewoon naar de verzekeraar bellen met eventuele vragen of problemen, maar u kunt nooit echt een afspraak maken. Veel mensen vinden dit dan ook logischerwijs het grootste nadeel dat verbonden is aan het afsluiten van een online verzekering. Bij de tweede verzekeraar, die dus zowel verzekeringen online als offline aanbiedt, is het dan weer wel mogelijk om een afspraak te maken, maar daar staat tegenover dat de kostprijs bij dergelijke verzekeraars iets hoger ligt. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn dat het afsluiten van een online verzekering, misschien wel nog het meeste op vlak van kostprijs, bijzonder interessant is.