Mercator Verzekeringen

De geschiedenis van Mercator Verzekeringen gaat terug naar het jaar 1996. De nieuwe verzekeraar ontstond namelijk uit een fusie tussen Mercator en Noordstar. In het jaar 2011 volgde een belangrijke nieuwe bladzijde in de geschiedenis van Baloise (die op de Belgische markt aanwezig was onder de naam Mercator). De verzekeraar koos er toen namelijk voor om Avéro Verzekeringen over te nemen waardoor het meteen ook voet aan de grond kreeg in Wallonië.

In 2011 werd niet alleen Avéro overgenomen, maar ook Nateus (in eerste instantie eigendom van Ethias) ging voor de bijl en maakte onderdeel uit van Baloise. Deze overname bleek een uitstekende zet want het Belgische marktaandeel binnen de sectoren leven en transport kende een explosieve stijging. In januari 2013 werd er uiteindelijk voor gekozen om de naam Mercator Verzekeringen niet langer te gebruiken. Vanaf dat ogenblik verstrekt de Zwitserse verzekeringsgroep haar producten gewoon onder de naam Baloise op de Belgische markt.

Wilt u graag meer te weten komen over de verzekeringen die op vandaag door Baloise worden aangeboden? Aarzel dan niet langer en bezoek snel de Baloise pagina op deze website voor meer informatie!