Tijdelijke reisverzekering

Wanneer je van plan bent om een vakantie te boeken is het steeds interessant om even stil te staan bij het afsluiten van een zogenaamde reisverzekering. Dit type verzekering is speciaal in het leven geroepen om mensen bij te staan die om eender welke reden dan ook een reis moeten annuleren of bijvoorbeeld door een onverwachte situatie terug huiswaarts moeten keren. Wanneer je een volledig jaar hebt uitgekeken naar die ene vakantie en die vervolgens in het water valt is dat natuurlijk zeer pijnlijk.

Vergelijk reisverzekering

Bereken direct de prijs. - Sluit je reisverzekering meteen online afBereken prijs Simulatie
Het beste van de reisbijstand, de tijd van één enkele reisBereken prijs Offerte
Allianz AssistanceZonder zorgen op vakantie, alleen of met de hele familieBereken prijs Offerte


Het wordt echter des te pijnlijker wanneer blijkt dat je ook al het geld dat je hebt moeten betalen voor die vakantie kwijt bent. Om dit te voorkomen kan het dus interessant zijn om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer je slechts één keer per jaar op vakantie gaat en je niet graag geconfronteerd wil worden met een te hoge verzekeringspremie kan de tijdelijke reisverzekering voor jou de perfecte oplossing betekenen. Lees snel verder en ontdek wat deze verzekering jou precies te bieden heeft.

Wat dekt een tijdelijke reisverzekering precies?

Een tijdelijke reisverzekering biedt je als verzekeringnemer een aantal zeer interessante dekkingen. Veel mensen gaan er standaard van uit dat ook een annulatieverzekering automatisch is inbegrepen, maar dat is niet altijd het geval. Om te weten of dat bij jouw verzekering wel het geval is kan het nooit kwaad om dit even te controleren. Verder biedt dit type verzekering je bijstand tijdens je vakantie. Denk daarbij aan bijstand in medische probleemsituaties, maar ook in geval van diefstal of bijvoorbeeld een plots overlijden van een familielid of een ander voorval waardoor je meteen terug huiswaarts moet keren. De inhoud van een tijdelijke reisverzekering is wel sterk afhankelijk van de verzekeraar die ze aanbiedt, dus even vergelijken of extra informatie vragen kan absoluut nooit kwaad.

Waarom kiezen voor een tijdelijke reisverzekering?

Er bestaan op de verzekeringsmarkt eigenlijk twee verschillende soorten reisverzekeringen. We onderscheiden wat dat betreft de tijdelijke reisverzekering namelijk van de permanente reisverzekering. De tijdelijke reisverzekering is een product dat vooral interessant is voor mensen die slechts één keer per jaar op vakantie gaan. Ideaal is deze verzekering dan ook voor mensen die er bijvoorbeeld tijdens de zomer op uit trekken. Zij beschikken vaak ook nog eens over een extra interessante dekking die bijvoorbeeld eventuele problemen met de auto onderweg indekt. Verder is er natuurlijk ook het kostenplaatje. Omdat een tijdelijke reisverzekering slechts geldig is voor de duur van één vakantie ligt de verzekeringspremie aanzienlijk lager in vergelijking met de permanente reisverzekering. Dat is mooi meegenomen voor mensen die slechts één keer per jaar op vakantie gaan en die niet graag teveel betalen voor hun verzekering(en).

Vergelijk prijs reisverzekering

Tijdelijke reisverzekering vergelijken

Zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven is het steeds interessant om de tijdelijke reisverzekering te vergelijken vooraleer deze af te sluiten. Zowel de inhoud als de kostprijs van de verzekering is namelijk afhankelijk van de verzekeraar. Alleen door te vergelijken zal je dan ook met andere woorden die ene reisverzekering kunnen vinden die probleemloos zal weten te voldoen aan jouw verwachtingen. De tijdelijke reisverzekering mag dan interessant zijn, vergelijken is absoluut de boodschap vooraleer ze daadwerkelijk aan te vragen.