Pensioenverzekering

Het is vandaag de dag eigenlijk haast essentieel om te sparen voor uw pensioen. Spaart u niet voor uw pensioen, dan is de kans namelijk bijzonder groot dat u op een bepaalde dag zonder geld komt te zitten of dat u niet langer het leven kunt leiden dat u gewoon bent. Laat ons eerlijk zijn, het zou toch enorm jammer zijn mocht u, uw hele leven hebben gewerkt om er vervolgens achter te komen dat u tijdens uw pensioen niet langer van luxe en comfort kunt genieten. Hoe dan ook, het afsluiten van een pensioenverzekering kan er voor zorgen dat dit probleem zich niet voor zal doen. De pensioenverzekering laat u daarnaast toe om periodiek te sparen waardoor u niet meteen grote bedragen ter beschikking dient te hebben. Bent u geïnteresseerd in de pensioenverzekering? Twijfel dan niet langer en kom er alles over te weten in dit artikel!

Is een pensioenverzekering veilig?

Er bestaan per definitie twee mogelijkheden om op een periodieke manier geld te sparen, specifiek met het oog op uw pensioen. De pensioenverzekering is één van die mogelijkheden en is eigenlijk meteen ook de veiligste van de twee. Indien u er voor kiest om geld te sparen voor uw pensioen door middel van een pensioenverzekering is het namelijk zo dat u steeds kunt rekenen op een jaarlijkse, vaste minimumrente. Deze rente kan wel nog verder worden aangevuld met een eventuele winstdeelname waardoor u toch kunt rekenen op minimum enkele procenten per jaar. Daarnaast is het zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat u bij iedere vorm van pensioensparen ook kunt rekenen op een zogenaamd fiscaal voordeel. U zult met andere woorden een stukje van de premies die u stort op het einde van het jaar kunnen terugvragen in uw belastingaangifte.

Op uw eigen tempo sparen voor uw pensioen

De pensioenverzekering biedt iedereen de mogelijkheid om geld te sparen voor zijn of haar pensioen. U kunt er als verzekeringnemer in dit geval voor kiezen om zowel gebruik te maken van maandelijkse stortingen of driemaandelijkse stortingen, stortingen per 6 maanden of zelfs stortingen per jaar. U dient met andere woorden niet meteen over een groot bedrag te beschikken wanneer u wilt beginnen sparen voor uw pensioen, in tegendeel. Wanneer u op een bepaald ogenblik beslist om bijvoorbeeld een huis aan te kopen of om een andere grote investering te doen kunt u er daarnaast ook steeds voor kiezen om uw pensioensparen tijdelijk premievrij te maken. Op deze manier blijven uw gestorte gelden netjes hun intrest opbrengen, maar bent u tijdelijk verlost van de periodieke premies die verbonden zijn aan uw pensioenverzekering. Zoals u ziet biedt een pensioenverzekering u heel veel interessante mogelijkheden om geld te sparen voor uw pensioen.

Is de pensioenverzekering interessant of niet?

Of de pensioenverzekering interessant is of niet moet iedereen eigenlijk voor zichzelf uit zien te maken. Voor de één zal de pensioenverzekering een stuk interessanter zijn dan bijvoorbeeld een pensioenfonds omdat er veel minder risico’s aan verbonden zijn. Wanneer u kiest voor een pensioenfonds kunt u weliswaar uitzicht houden op een groter rendement, maar dat is zeker niet gegarandeerd. In het bijzonder voor mensen die kort voor hun pensioen (lees: minder dan 10 tot 15 jaar) starten met pensioensparen is een pensioenverzekering een stuk interessanter dan een pensioenfonds.