Motorverzekering Vergelijken

Iedereen die een motor koopt zal deze uiteraard op gepaste wijze willen laten verzekeren. U kunt wat dat betreft een keuze maken uit tal van mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om de gewone (en tevens verplichte) verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten, maar u kunt uw motor ook uitgebreider laten verzekeren door bijvoorbeeld te kiezen voor een omnium motorverzekering. De keuze van het type verzekering is niet alleen bepalend voor de dekkingen waar u van kunt genieten, daarnaast geldt dat hoe uitgebreider de verzekering is, des te hoger ook de verzekeringspremie zal komen te liggen. Om u toch ten allen tijde te verzekeren van een zo interessant mogelijke premie is het een aanrader om een vergelijking uit te voeren.

Vergelijk motorverzekering

Ruime verzekerd met de basiswaarborgenBereken prijs Simulatie
Yuzzu - Touringex-Touring Verzekeringen Zeer voordelige tarievenBereken prijs Simulatie


Een motorverzekering vergelijking zorgt er namelijk voor dat u meteen een glashelder beeld krijgt van de verschillende verzekeringen die op de markt worden aangeboden. De verzekeringen worden vervolgens weergegeven op basis van de kostprijs, maar ook aan de hand van de dekkingen waar u op kunt rekenen. Hou bij het uitvoeren van een vergelijking ook altijd rekening met eventuele promotionele voorwaarden. Regelmatig doen verzekeraars een extra inspanning om de verzekeringspremie van hun motorverzekering naar omlaag te halen en daar kunt u als potentiƫle verzekeringnemer uw voordeel mee doen. Wilt u in ieder geval meer te weten komen over de motorverzekering? Aarzel dan niet langer en lees er snel alles over in dit artikel!

BA-verzekering motor

In de meeste gevallen kiezen eigenaars van een motor er voor om hun voertuig te laten verzekeren door middel van de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Deze is niet alleen wettelijk verplicht, daarnaast is het ook nog eens de voordeligste manier om uw motor te laten verzekeren. De verzekeringspremie die wordt bepaald voor deze verzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is er de geschiedenis van de bestuurder en dan uiteraard meer bepaalde ongevallen die deze eventueel reeds heeft gehad, maar er is ook het vermogen van de motor in kwestie. Hoe hoger het vermogen, hoe groter het risico op aanzienlijke schade en dus hoe hoger ook de verzekeringspremie komt te liggen. Hoe dan ook, bent u op zoek naar een voordelige mogelijkheid om uw motor te verzekeren en dat terwijl u probleemloos kunt voldoen aan alle wettelijke verplichtingen die er rond gelden? In dat geval is de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor uw motor ongetwijfeld de interessantste keuze.

Omnium-motorverzekering

Net zoals bij auto’s is het bij de meeste verzekeraars ook mogelijk om een omniumverzekering af te sluiten voor uw motor. In tegenstelling tot bij een autoverzekering is het dan weer wel zo dat niet iedere verzekeraar deze mogelijkheid zal aanbieden. Daarnaast kan de inhoud van een dergelijke polis ook sterk afhankelijk zijn van de partij waarbij u de verzekering wenst af te sluiten. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar Touring Verzekeringen, dan zien we dat deze verzekeraar er voor heeft gekozen om een mini-omniumverzekering aan te bieden aan haar verzekeringnemers. Deze mini-omniumverzekering maakt het mogelijk om uw motor in te dekken tegen allerhande schade zoals met name schade door brand, diefstal, natuurkrachten, contact met dieren en voorwerpen die letterlijk uit de lucht komen vallen zoals meteorieten, brokstukken van vliegtuigen en ga zo maar door. De dekkingen die deze verzekering biedt verschillen zoals u kunt zien ten opzichte van de omniumverzekering voor auto’s aanzienlijk. Zorg er daarom altijd voor dat u precies weet wat de omniumverzekering voor uw motor wel en vooral niet indekt.

Vergelijk verzekeraars motorverzekering

Conclusie

Het belang van een motorverzekering wordt nog steeds vaak onderschat. In de meeste gevallen kiest men er voor om de motor in kwestie te laten verzekeren door middel van de gewone verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Wanneer het echter gaat om een nieuwe en erg dure motor is dat vaak niet voldoende. Wat bijvoorbeeld wanneer uw motor ergens wordt gestolen of wanneer er schade aan wordt aangebracht door bijvoorbeeld brand of een hevige storm? In dat geval bent u met de gewone burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering niet ingedekt. Bij deze verzekering kunt u alleen genieten van tussenkomst door de verzekeraar wanneer u schade heeft veroorzaakt aan derden. Deze schade wordt trouwens niet aan u zelf uitbetaald, maar wel tegenover de derde persoon. Denk dus altijd goed na vooraleer een motorverzekering af te sluiten en hou steeds rekening met alle mogelijkheden die op de markt terug te vinden zijn. Een goede vergelijking uitvoeren kan u daar beslist een handje bij helpen.